Voice tjänster

Voice jobbar med att förstärka varumärken, så att upplevelsen blir tyngre och mer genomslagskraftig! Du har säkert hört våra röster i något sammanhang. Vi har sedan 1992 hjälpt våra kunder att välja rätt röst och rätt ljud (musik och bakgrundsljud) till olika produktioner och därigenom förstärkt upplevelsen.
Genom tilltänkt och långsiktig varumärkesstrategi har vi under många år fått förtroendet att få hjälpa banker, försäkringsbolag, elleverantörer, transportföretag, telekomleverantörer, förlag, TV- samt radioproduktionsbolag och många fler!

Ett roligt och kreativt jobb som givetvis ställer höga krav på oss som leverantörer!
Välkommen som kund!

Röster från hela världen

Vårt röstgalleri representerar olika röstkaraktärer.

Ni kan söka olika språk, kvinnor eller män i olika åldrar mm
Voice har i över 20 år försett växlar, talsvar, bankomater, hissar, GPS´er, bankdosor, bussar och tunnelbanor , reklamfilmer, tecknade barnfilmer, e-learning, museumguider, talböcker och tidningar mm med våra professionella röster!

Många företag har idag valt att kontraktera våra speakrar så att varumärkesprofileringen stärks. Då innehar bolaget ensamrätten att använda rösten som en audioell varumärkesprofil.

Talking People

Vårt bild- och videogalleri representerar olika karaktärer, statister, modeller, skådespelare, musikalartister, musiker m fl. De som har professionella röster finns både i röstgalleriet och bildgalleriet.
Vi kan även erbjuda djurcasting!

För oss är utmaning att finna rätt personer med rätt karaktärer till era reklamfilmer samt andra produktioner där det handlar om människor på bild eller medverkande i film.

Vi vill att ni som kund ska vinna marknadsandelar i era produktioner!

Självklart är röst- och foto-/ videogalleriet sammanlänkade med varandra om ni söker någon som både har professionell röst samt utseende och karaktär!

Ni väljer & vi förser er!

GPS & Telekom

Nordea är en av många banker som anlitar oss till sin telefonientré (talsvar) och om du blir guidad av en GPS via iPhone, så finns våra röster i dessa applikationer. Om ni har abonnemang hos 3 så bemöts ni av en av våra professionella röster i 3-svar!

Kanske har du åkt med SL´s tunnelbana eller pendeltåg eller Skånetrafikens bussar, SJ´s talande telefonitjänst eller besökt museeum och lyssnat på audioella guider? Många gånger är det just våra röster som du bemöts av utan att veta om det.

Till och med hissar som upplyser dig om våningsplan eller bankomater och bankdosor som ger dig information om banksaldo om du är synkskadad, är röster som spelats in hos oss på Voice.

Tal -och ljudböcker & e-tidningar

E-tidningar producerar vi gärna till er! I en e-tidning kan både filmer och inläsningar fällas in, så att den som ”läser” denna mediatidning får större behållning av innehållet.

En röst kan förmedlas och förmedla på olika sätt.
En inläsare kanske lämpar sig bäst som just inläsare till information, ljudböcker med inlevelse, talböcker till synhandikappade där bildbeskrivningen måste vara lämpad för någon som inte ser. Kanske passar rösten inte alls för reklaminläsningar.

Det är viktigt att välja rätt röst till rätt produkt och det hjälper vi er med.

Översättning & Copy

En del kunder kommer till oss med "Google-översatta" manus. Detta blir frustrerande för speakern som naturligtvis inte vill läsa in en felaktigt översatt text. Voice hjälper er så att manuset är rätt före speakern står i studion.

Ibland kommer dubbmanus till oss, där ett skämt inte blir ett skämt på det översatta språket, eller en översatt sångtext blir alldeles för lång till musiken och dessutom inte rimmar eller går i takt.
Som ni förstår så ställer detta till det för oss vid inspelningstillfället.
Med Voice hjälp slipper ni oförutsedda utgifter.


Vad väljer man att använda för ord? Är de konsekventa i all kommunikation från er?
Ord som "PIN-kod" och "personlig kod" i samma tjänst kan ställa till det för användaren.

Levande ord som "Ange ditt telefonnummer nu" kan idag också ställa till det om den som ringer inte vet om man ska trycka eller säga telefonnumret. Ett "levande" ord måste ändras beroende på tillfälle.

Det är mycket som man måste tänka på för att allt ska se bra ut helhetsmässigt. Låt oss hjälpa dig!

Film & TV Reklam

Vilket budskap vill ni ge? Är personen som är med i bild i linje med rösten som läser upp budskapet? Är manuset synkat med längden på budskapet, är texten synkade med hur munnen rör sig?

Musikmatta eller bakgrundsljud - är ljudnivåerna och känslan som spelas upp synkade i harmoni med den totala produktionen?
Voice kan hjälpa er att casta både rösterna och personerna till er produktion.

Vi ser till att allt blir rätt och att budskapet känns genuint när det når mottagarna.

Radioreklam & inspelning

Från manusidéer till musikjingel, V/O och bakgrundsljud i ett.
Vi jobbar med tighta tidsmarginaler för att tillmötesgå era deadlines.

Barnröster, Ungdomsröster, Hundar som skäller, manliga äldre med gotländsk dialekt eller kvinnligt med Mexikansk brytning?
Fråga oss om Airtime så hjälper vi er att hitta rätt kanaler!

Ni väljer och Vi levererar!

App & Spel

Vi hjälper er att ge era användare levande upplevelser där filmklipp och ljud blandas för att berika sinnets olika smaklökar.

Vi vill skapa en inre resa hos era användare.

Vår kundstrategi är att göra era kunder och användare nöjda.

Musik & Mixning

När bakgrundsljud och musikpålägg inte stämmer med helheten, stör det budskapet.

Låt oss hjälpa er att få harmoni i era produktioner!

Med musiker, sångerskor och låtskrivare vid vår sida, kan vi förmedla era visioner.

Talsyntes

Voice specialcastar speakrar till talsyntesinspelningar. Det krävs jämna röster med speakrar som har takt och ton i kroppen och som kan lyssna och härma. Alla ljud samt ljudkombinationer i det aktuella språket spelas in för att sedan spelas upp när en text skickas in för att bli uppläst med talsyntes.

Ljudet måste spelas in med exakta värden i studion, för att inte påverka slutresultatet.

Voice anlitas för både casting av röster samt inspelningar i våra egna studios.

Voice äger själva en talsyntes som vi har döpt till "SOFIA".